Hlavní obsah

Záhada městečka Springfield ze seriálu Simpsonovi po 23 letech padla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajemství městečka Springfield, ve kterém žije seriálová rodinka Simpsonových, se rozplynulo. Spekulace o tom, ve kterém z amerických států město, nebo lépe jeho skutečný vzor, leží, ukončil sám tvůrce seriálu Matt Groening v rozhovoru pro Smithsonian Magazine, když prozradil, že je to Oregon. Poloha Springfieldu byla pro fanoušky potrhlé žluté rodiny záhadou 23 let.

Foto: Profimedia.cz

Simpsonovi

Článek

Groening vyrůstal v Portlandu v Oregonu, takže volba města v tomto státu byla logická. Autor Simpsonových si však v minulosti opakovaně vymýšlel lživé historky o tom, kde "skutečný" Springfield leží.

V rozhovoru pro časopis Groening uvedl, že Springfield je jedním z nejběžnějších jmen pro města v USA. "V očekávání úspěchu (Simpsonových) jsem si říkal: 'Tohle bude skvělé, každý si bude myslet, že to je jeho Springfield.' A taky že ano," řekl.

Obyvatelé oregonského Springfieldu po Groeningově oznámení polohy seriálového městečka podle agentury AP vypadali, že nejsou překvapeni. "Věděli jsme to," prohlásil mluvčí města Niel Laudati. Podle něj obec už dříve zařadila Simpsonovy mezi místní památky a v místním muzeu je vystavena pohovka připomínající tu, na níž seriálová rodina usedá v úvodní znělce.

Za "skutečný" Springfield se považovalo mnoho amerických měst tohoto jména. A to přesto, že město zobrazené v seriálu rozhodně není nějakým ideálem - škola se rozpadá, na skládce věčně něco hoří a starosta je beznadějně zkorumpovaný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám