Hlavní obsah

Dvojnásobná smůla? V USA se narodilo černé kotě se dvěma hlavami

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port Charlotte

Černé kočky podle nejrůznějších pověr nosí smůlu. Černé kotě, které se minulé pondělí narodilo v Port Charlotte na Floridě, má navíc dvě hlavy srostlé dohromady. Jeho majitelé ale pověrám nevěří. Doufají, že jejich kotě se čtyřma očima bude mít naopak štěstí a přežije. Zatím se zdá, že je zdravé.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Floridě se narodilo kotě se dvěma obličeji

 
Článek

Kotě, které mělo štěstí a jeho matka ho bez problémů přijala, dostalo jméno Harvey Dent z filmu o Batmanovi "Temný rytíř". Postava, kterou v roce 2008 ztvárnil Aaron Eckhart, je ale známá spíše pod přízviskem Dvě Tváře, proto ta souvislost s dvouhlavým kotětem.

„Oba čumáky mu pracují naprosto souběžně. Když kotě krmíme jednou lahvičkou, pohybují se obě tlamy. To samé platí také u mňoukání,“ popsal abnormální kotě jeho majitel Nash Forsythe.

Podle specialisty je kotě v pořádku

Kočky, kterým se říká Janus podle dvouhlavého římského boha začátků a konců, ale obvykle nemají mnoho šancí na přežití. Většinou se totiž nedožijí ani druhého dne. Majitelé Harveyho Denta, kterému je nyní už víc než týden, se proto s žádostí o odbornou radu obrátili na doktora Grega Fluhartyho z veterinární kliniky v Port Charlotte.

„Zdá se, že je vše v pořádku, gastrointestinálním traktem počínaje a plícemi konče. Dokonce i srdeční rytmus a dýchání jsou vzhledem k věku kotěte v normálu,“ řekl doktor Fluharty.

Bude bojovat, říkají majitelé

Ještě v tomto týdnu by malý Harvey Dent měl absolvovat neurologické testy, jeho majitelé jsou však už nyní pevně rozhodnuti, že mu dají možnost, aby mohl o svůj život bojovat.

„Rozhodně ho nechceme usmrtit. Nikoho ani nenecháme, aby nás k tomu nutil. Kotě by nemělo zemřít jenom proto, že je trochu jiné,“ odhodlaně řekla regionální televizi WPLG Amanda Forsythová.

I dvouhlavé kočky totiž mohou žít dlouho, mají-li dostatek péče a také štěstí. Nezvratným důkazem je kocour Frankenlouie, který počátkem září 2011 oslavil své 12. narozeniny. Zapsal se tak dokonce i do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší jedinec s podobným postižením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám