Hlavní obsah

Žena vyhodila do vzduchu továrnu, ve které zemřel její otec

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

King´s Lynn

Šestnáct let připomínala továrna na Campbellovy plechovkové polévky ve městě King´s Lynn tragédii, při které Sarah Griffithová přišla o svého otce. V neděli ráno však dostala truchlící dcera možnost svého otce pomstít. Stiskem jediného tlačítka poslala tisícitunovou tovární věž k zemi, a uzavřela tak bolestivou kapitolu svého života.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena odpálila továrnu, ve které zemřel její otec

 
Článek

Čtyřicetimetrová továrna v britském Norfolku se v roce 1995 stala pro rodinu Micka Lockeho velkým strašákem. V červenci toho roku tam ve věku 52 let zemřel, když se snažil zavřít obří tlakový hrnec, ve kterém se sterilizovaly plechovky a zavařovací sklenice. Usmrtil ho náhlý proud páry.

Tuto neděli v osm hodin ráno 41letá Griffithová dostala jedinečnou příležitost, jak tragédii konečně překonat a začít nový životní úsek. Byla vybrána ze 45 kandidátů, aby odpálila 10 kilogramů výbušnin, které byly připevněny k základům továrny.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Griffithová dostala jedinečnou příležitost, jak po 16 letech překonat otcovu tragickou smrt

„Otec zemřel 6. července, teprve několik týdnů po mé svatbě. Dokonce jsem se ani nedívala na svatební video, protože to bylo příliš bolestivé. Teď ale cítím, že se konečně mohu pohnout dál,“ uvedla pro deník The Daily Mail Griffithová.

„Věž mi 16 let připomínala otcovu tragickou smrt, teď jsem se s tím ale konečně vyrovnala. Zmáčknutí toho tlačítka byla pro mě velká čest, byla to jedinečná a vzrušující příležitost. Budu se cítit mnohem líp, když už nebudu tu budovu nikdy potkávat,“ dodala Griffithová.

Demolice připravila prostor pro obchodní komplex

V čele příprav řízené demolice stál 47letý Andy Harris. Podle jeho slov vše proběhlo podle plánu.

„Strávili jsme tři dny připravováním demolice. Na pět z deseti nosných kovových sloupů jsme umístili 2,5kilogramová balení trhaviny. Exploze zničila celou přední řadu sloupů, a budova se tak poroučela k zemi,“ popsal demolici Harris.

Plechovkové polévky, které proslavila především legenda pop artu Andy Warhol, se v továrně v Norfolku vyráběly od roku 1959. Po nedělní demolici vyroste na volném prostranství nový obchodní komplex Campbell´s Meadow. Velkolepý projekt by měl poskytnout 1000 nových pracovních míst.

Reklama

Výběr článků

Načítám