Hlavní obsah

Darwinovu cenu za nerozmnožení se dostal mladík, který hloupě spadl z balkónu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darwinova cena baví svět už 17. rokem. Toto jízlivé ocenění se uděluje lidem, „kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se z něj sami hloupě vyřadili". Ačkoliv byl letos výběr o něco chudší, než v předchozích ročnících, vítěz se našel. Stal se jím Australan Acton B., který se zabil při riskantním provádění plankingu, populárního focení v prkenné pozici.

Foto: Profimedia.cz

Někteří se plankingem baví, jiní u něj svou nerozvážností umírají. Ilustrační foto

Článek

Dvacetiletý mladík se v půlce května pokoušel na balkóně o výjimečnou fotografii v plankingovém stylu. Ztratil však rovnováhu a po pádu ze sedmého patra se zabil. [celá zpráva]

Posmrtně se tak stal laureátem Darwinovy ceny za rok 2011.

Největším Australanovým konkurentem v soutěži byl 55letý motorkář z New Yorku, který na protestní jízdě proti nařízení nosit helmy na motorce havaroval, spadl nechráněnou hlavou přímo na obrubník a utrpěl zranění neslučitelná se životem. Jeho starší bratr navíc prohlásil, že by to jeho mladší sourozenec jistě udělal znovu, kdyby mohl. Prý by to tak chtěl.

Cenu století získal agresivní vozíčkář

Tento rok se tak trochu nelogicky vyhlašoval i hlupák století. "Skvostný" titul si odnesl čtyřicetiletý korejský vozíčkář, který Darwinovu cenu vyhrál v loňském roce. Ze zlosti, že mu výtah ujel těsně před nosem, vyrazil svým vozíkem bezpečnostní dveře do výtahu a vjel si tak pro smrt přímo do výtahové šachty.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž na invalidním vozíku úmyslně prorazil výtahové dveře a spadl do šachty. Pád nepřežil

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám