Hlavní obsah

Hrdý Říman se v 99 letech rozvádí, ženě odhalil aférku ze 40. let 20. století

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský pár se stane pravděpodobně nejstarší dvojicí světa, která se odhodlá rozvést. Rozhodl se tak 99letý muž Antonio C., poté co našel důkazy o tom, že ho jeho 96letá žena ve čtyřicátých letech minulého století podváděla. Manželé byli přitom svoji neuvěřitelných 77 let.

Foto: Profimedia.cz

Manželé už jen čekají na to, až soud oficiálně potvrdí jejich rozvod. Ilustrační foto

Článek

Antonio C. se před Vánoci probíral truhlou starých papírů a listin, když nalezl dopisy, které odhalily nevěru jeho manželky Rosy C. Bez ohledu na to, jaká doba uběhla, se Ital rozhodl svou ženu s nálezem konfrontovat a říci jí, že požádá o rozvod. Manželka mu vše přiznala, ale navzdory velkému přesvědčování mu nedokázala žádost o rozvod vymluvit.

Milostné dopisy pocházely podle soudních spisů z korespondence odehrávající se ve čtyřicátých letech 20. století. Římský soud k případu odtajnil jen základní informace. Dvojice se bude nyní opravdu rozvádět. Mají spolu přitom pět dětí, tucet vnoučat a jedno pravnouče.

Poslední hřebíček do rakve

Nalezené dopisy byly prý pro manželství posledním "hřebíčkem do rakve". Před deseti lety muž na krátko opustil společný dům v Římě a bydlel tehdy s jedním ze svých synů. Nakonec se však o několik týdnů později ke své ženě vrátil. Italský tisk však rozvod připisuje i jejich temperamentní povaze. Muž se narodil ve městě Olbia na Sardinii a žena pochází z Neapole.

Manželé se poznali ve třicátých letech minulého století, kdy Antonio pracoval v Neapoli jako policista.

Zdá se, že rozvod vstoupí do dějin. Doposud drželi rekord v tomto ohledu Bertie a Jessie Woodovi z Velké Británie. Těm bylo v době rozvodu oběma 98 let. Své 36 let trvající manželství ukončili v roce 2009.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám