Hlavní obsah

V Dánsku se narodilo lední medvídě, musí ho krmit ošetřovatelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolind

Dánský přírodní park dostal překrásný dárek, před měsícem se tu narodilo mládě ledního medvěda. Protože jeho matka neprodukuje dostatek mateřského mléka, starají se teď o roztomilého chlupáče ošetřovatelé. A podle videa jim může leckdo závidět.

Článek

Mládě dostalo od ošetřovatelů jméno Siku, což v grónštině znamená „mořský led“ a narodilo se 22. listopadu ve Skandinávském přírodním parku v Dánsku poblíž města Kolind. Ošetřovatele zaměstnává nonstop po celý den a podle deníku The Daily Telegraph mu budou muset věnovat čtyřiadvacetihodinovou péči, dokud mu nebude alespoň jeden rok.

“Naše samice polárního medvěda Ilka měla mládě, ale asi po dvou dnech jsme se rozhodli je oddělit. Mládě neustále kňučelo. Ilka neměla vůbec žádné mléko, takže jsme začali mládě krmit z lahve, protože by jinak zemřelo,“ oznámil na webových stránkách parku jeho ředitel Frank Vigh-Larsen.

Nyní Siku váží 3200 gramů a daří se mu dobře. Ošetřovatelé předpokládají, že roztomilé mládě bude jednou schopné začlenit se zpátky do medvědí smečky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám