Hlavní obsah

Dvě pandy předvedly nefalšované štěstí, ve sněhu metaly kotrmelce

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čching-tao

Pandy velké z čínského parku Nanšan se obvykle krčí a pohybují se jen pomalu, sněhová nadílka je ale tuto sobotu probudila k aktivnímu životu. Čerstvý sníh jim očividně udělal radost, a tak neváhaly dělat kotrmelce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě pandy si zařádily ve sněhuVideo: Reuters

 
Článek

Dvě pandy Chua-ao a Čching-feng předvedly návštěvníkům přírodního parku ve východočínské provincii Šantung nefalšovanou radost z čerstvě napadlého sněhu. Dělaly dokonce kotrmelce, i když pro ně sníh není žádnou novinkou. Tito ohrožení živočichové podle místních médií totiž žijí v chladných oblastech v nadmořské výšce až 2000 metrů nad mořem.

„Jsou nadšené, když vidí sníh. Rády ho mačkají a mačkají, dokud nevytvoří malé sněhové kuličky, které pak spořádají jako zmrzlinu,“ řekla agentuře Reuters jejich pečovatelka Ma Žungová.

Pracovníci parku Nanšan ve městě Čching-tao se rozhodli, že pandám sníh ve výběhu nechají, aby nepřišly o své přírodní hřiště. Zároveň jim pak ošetřovatelé dopřáli větší menu než obvykle. Pandy si tak mohly pochutnat na bambusu, čiroku, ovoci a mrkvi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám