Hlavní obsah

Kamión napáchal kvůli chybě navigace škodu za 3,5 miliónu, pokuta byla směšná

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Colchester

Slepé naslouchání satelitní navigaci se nevyplácí. Své by o tom mohl povídat 47letý maďarský řidič Daniel Gyongyosi. Navzdory svým bohatým řidičským zkušenostem totiž neskutečně pochybil a velkou rychlostí se ve Velké Británii vřítil do úzké uličky, kam kamióny jezdit nesmí. Do ulice ho prý přitom navedla navigace, která by měla být uzpůsobená pro řidiče kamiónů. Škoda? V přepočtu bezmála 3,5 miliónu korun.

Článek

Maďarský řidič svou neopatrností způsobil nehodu, za kterou ho v dopravní firmě dost možná čeká výpověď. Gyongyosi, který projížděl britským Colchesterem, už připustil, že jel neopatrně a značek s varováním si příliš nevšímal. Důvodem je prý to, že neumí ani slovo anglicky a netušil, co se na nich píše.

Do potravinového řetězce Waitrose vezl náklad olivového oleje, který se však ke svému cíli nedostal. Jen škoda na vylité mazlavé tekutině byla skoro 2,5 miliónu korun. Další statisíce pak bude stát oprava nákladního vozidla a domu, do kterého Gyongyosi narazil. Kuriózní je, že Maďar dostal za tuto nehodu pokutu pouhých 40 liber, v přepočtu asi 1200 korun.

Záchranářům trvalo více než 16 hodin, než vyprostili zaklíněné vozidlo a odklidili spoušť, kterou nehoda způsobila. Zaměstnavatelé řidiče oznámili, že budou vůči němu postupovat přísně navzdory tomu, že téměř tři desetiletí plnil své úkoly na výbornou. Je pravděpodobné, že o svou práci přijde.

Reklama

Výběr článků

Načítám