Hlavní obsah

Na plavce v Brazílii zaútočily tisíce piraň

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caceres

V západní Brazílii napadly tisíce piraň plavce. Patnáct lidí utrpělo při útoku zranění. Podle tamějších úřadů jde ve městě Caceres o první útok tohoto typu. Agresivní ryby zamořily řeku Paraguay, která teče kousek od města. Nejhůře dopadli lidé, kteří si užívali pohody na pláži Daveron. Piraně se v této oblasti objevily zcela poprvé před dvěma týdny.

Článek

"Šel jsem se smočit do řeky. Když jsem si zaplaval, stoupl jsem si a ucítil bolest v chodidle. Podíval jsem se na nohu a zjistil, že jsem přišel o špičku palce. Okamžitě jsem vyběhnul z vody, protože jsem měl strach, že na mě zaútočí znovu, až ucítí krev. Do té vody hned tak nevlezu," uvedl 22letý Elson de Campos Pinto pro Globo TV.

"Lidé musí být velmi opatrní. Pokud budou kousnuti, musí opravdu co nejrychleji utéct  a nedovolit, aby jim krev tekla do vody," uvedl hasič Raul Castro de Oliveira, podle kterého někteří viděli ve vodě na různých místech stovky těchto dravých ryb.

Kuriózní je, že město odmítlo nebezpečnou pláž zavřít, protože je klíčovým místem pro turisty nacházející se v brazilském regionu Pantanal, který je vyhlášen pozitivním přístupem k ekoturismu.

Změnily působiště

"Každý ví, že v širší oblasti piraně žijí. Změnilo se jen to, že dříve se až sem nikdy nedostaly. A navíc v takovém obrovském počtu," uvedl mluvčí radnice Gonzaga Junior.

Na místě tak nyní plavce varuje značka napsaná krvavě červeným písmem: "Plavci pozor! V oblasti existuje riziko útoku piraň. Nebezpečí!"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám