Hlavní obsah

Nejelegantnější Skotka je tak vychrtlá, že její fotky v bikinách musely zmizet

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Jednadvacetiletá supermodelka Amanda Hendricková byla v nedávné době zvolena dámskou módní ikonou ve Skotsku. Její anorekticky vypadající figura se ovšem zároveň stala předmětem debat. Skutečně je její vzhled supermodelky vždy tak perfektní? Kontrolní úřad reklamních standardů si to zřejmě nemyslí, některé její fotky totiž před několika dny zakázal.

Článek

Modelka z města Airdrie ve skotském Lanarkshiru nastartovala svou kariéru v 15 letech. Fotila už pro módní magazíny jako Vogue, Elle nebo Glamour. Objevila se na mnoha přehlídkách v Miláně, Londýně a Paříži. Před několika týdny dokonce v rámci předávání cen Scottish Style Awards v Glasgow vyhrála titul nejelegantnější skotské ženy.

Nyní však čelí nepříjemnostem kvůli svým fotkám v bikinách pro internetový obchod s oblečením Drop Dead Clothing. Britská agentura ASA, která kontroluje standardy v oblasti reklamy, tyto fotky ohodnotila jako společensky nepřijatelné. Hendricková, která podle svého internetového profilu měří 178 cm a kolem pasu má 61 cm, na nich totiž vypadá příliš hubeně.

Není nemocná, jen štíhlá od přírody

V pondělí večer internetová obchodní společnost, kterou vlastní rodina modelčina expřítele, potvrdila, že fotky z internetu stáhla. Na druhou stranu však Hendrickovou bránila. Modelka, která pro firmu úspěšně pózuje už tři roky, prý nemá žádné problémy s jídlem a na fotkách na sobě měla oblečení velikosti S, nikoli menší.

"Amanda je rozhodně štíhlá, to nepopírám. Nemá ale anorexii ani jinou nemoc, každý den se stravuje podle velmi dobré diety. Zkrátka je taková od přírody. Lidé by ji měli obdivovat, protože je to krásný člověk a cestuje po světě za denní plat 600 a více dolarů (11 500 korun)," řekla deníku The Dail Mail Carol Sykesová, matka byvalého přítele Hendrickové.

"Nemyslím si, že by odstranění jejích fotek zabránilo dívkám v mentální anorexii. Rozhodnutí ale respektuji, stejně jako Amanda," dodala Sykesová.

"Mezi děti ve škole jsem příliš nezapadla, obvykle na mě kvůli mé výšce pokřikovali a označovali mě za ošklivku. Stále mi tedy přijde neuvěřitelné, že mě dnes lidé mohou pokládat za modelku. Dokazuje to, že můžete zůstat sami sebou, i když vypadáte jinak než ostatní. Jen doufám, že budu i nadále úspěšná, abych mohla cestovat a poznávat nová místa," řekla Hendricková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám