Hlavní obsah

Kutil si podle návodu z internetu vyráběl doma vodku a vyhodil dům do povětří

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Treherbert

Evidentně nejen Češi jsou národem domácích kutilů. Třiačtyřicetiletý Velšan Lawrence Toms z vesnice Treherbert však své schopnosti nepředvedl v nejlepším světle. Když se snažil podle návodu, který si stáhl z internetu, vyrobit vodku, jeho dům explodoval a on jen tak tak vyvázl bez větších zranění.

Foto: Profimedia.cz

Průzračně čisté kořalky se Velšan nedočkal. Ilustrační foto

Článek

Byl to experiment, na jehož konci měla být lahodná a především vlastnoručně vyrobená vodka. Místo toho v závěru explodoval dům a muž si zachránil život tím, že stačil včas vyběhnout ven v ohořelém spodním prádle. Okna a střecha domu byly zcela zničeny.

Zmatený Lawrence Toms byl nalezen policisty a záchranáři v trenkách na ulici a byl viditelně dezorientovaný. Záchranáři ho odvezli do nemocnice ve Swansea a jeho stav je údajně stabilní.

Nakonec muselo být evakuováno celkem 10 domů. Policisté informovali o tom, že vyráběl alkohol pouze pro svou potřebu, což je ve Walesu plně legální.

"Hasiči nám řekli, že jsme měli velké štěstí, že nevybuchla celá ulice," reagovala na událost znepokojená sousedka Susan Mintyová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám