Hlavní obsah

Exhibice nejbolestivějších skoků do vody ze skály ve Hřiměždicích

Novinky, Jakub Kynčl, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hříměždice

Už 12. ročník otevřeného mistrovství republiky ve skocích do vody v hřiměždickém lomu nedaleko Příbrami začal letos opravdu stylově. Na programu byla exhibice netradiční skokanské disciplíny, tzv. splashdivingu. V ní záleží hlavně na tom, kdo vystříkne dopadem největší množství vody a udělá největší rámus. Skokani tak hází neuvěřitelné placáky a dopadají hlavně na záda, břicho nebo zadek.

Exhibice nejbolestivějších skoků do vody na festivalu Highjump 2011Video: Novinky

 
Článek

Splashdiving není žádným hřiměždickým výmyslem, je oficiální sportovní disciplínou populární po celém světě. Je to sice trochu o zdraví, ale to milovníkům adrenalinu ani trochu nevadí. Tvrdí, že bolest je jen krátkodobá a za pobavení to rozhodně stojí.

Aby byl dopad co možná nejbezpečnější, používají navíc někteří speciální neoprenové obleky. I tak se ale bolestivým zraněním občas nevyhnou. A možná právě proto jde hlavně o mužskou disciplínu, což dokázala i exhibice v Hříměždicích, které se nezúčastnila jediná žena. Ve světě pak splashdiving provozuje jen několik odvážlivkyň.

Z úctyhodné výšky 14 a 16 metrů skákali v Hřiměždicích zejména skokani ze zahraničí. Mezi nimi i hvězda světového splashdivingu, německý skokan Christian Guth, který se pyšní světovým rekordním skokem ze 40metrové výšky s dopadem na zadek.

I když působí skoky velmi nebezpečně, nikomu z exhibičního týmu se naštěstí nic nestalo. Odnesly to jen plavky jednoho z německých skokanů, ten si je během skoku s tvrdým dopadem roztrhl přímo na zadku.

Exhibice bláznivých skoků potrvá v hřiměždickém lomu i po celou sobotu a kdo ví, třeba se v ní na příštím ročníku už bude i soutěžit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám