Hlavní obsah

Líné hasiče museli při požáru jejich kolegové vyprostit z výtahu

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Obecně dobře známou zásadu nepoužívat v případě požáru výtah ignorovaly o víkendu osoby nejpovolanější – čtveřice členů londýnského hasičského sboru. Těm se prostě nechtělo pachtit se nahoru po schodech, tak se svezli. Jenže z následně zablokovaného výtahu je pak museli vyprošťovat a zachraňovat jejich kolegové.

Foto: Profimedia.cz

Londýnský hasič (Ilustrační foto)

Článek

Zatímco na osm desítek hasičů v noci na sobotu bojovalo s plameny, jež zachvátily 17patrovou výškovou budovu na jihu britské metropole, čtyřčlenné skupince se do čtvrtého patra, kde požár vypukl, po svých nechtělo, a tak si přivolala výtah. Ten se ale po krátké jízdě zasekl a hasiči tak kromě zhruba stovky obyvatel výškové budovy museli zachraňovat i vlastní kolegy.

„Každý jim přitom vštěpuje do hlavy, aby používali schody, a to i při požárním cvičení,“ poznamenal podle deníku The Sun nejmenovaný zdroj. Dodal, že čtveřice se nadýchala kouře a skončila v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám