Hlavní obsah

Video s gorilou tancující break dance se stalo internetovou senzací

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Calgary

Gorila Zola ze zoologické zahrady v kanadském Calgary se stala internetovou senzací. Pracovníci zoo totiž umístili na web video s jejími tanečními kreacemi připomínajícími brilantní break dance. Taneční umění osmileté gorily už zhlédlo přes jeden a půl miliónu diváků z celého světa.

Článek

Gorila Zola na čtyřicetivteřinovém záznamu opakovaně předvádí otočky na jedné noze a rychle podupává nohama na mokré podlaze své klece. Hraní ve vodě je totiž podle ošetřovatelů její oblíbená činnost. To je inspirovalo k tomu, že minulý měsíc Zoliny kreace natočili, podehráli hudbou a zveřejnili, čímž svoji svěřenkyni proslavili jako královnu break dance.

Do Calgary se Zola dostala před dvěma lety z Bronx zoo v New Yorku a žije tam spolu s dalšími sedmi gorilami nížinnými západními. Tento druh patří mezi kriticky ohrožená zvířata. Na to se zaměstnanci zahrady rozhodli upozornit širokou veřejnost, což se jim díky videoklipu s breakující Zolou dokonale povedlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám