Hlavní obsah

V Německu se vylíhl dvouhlavý had

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Villingen-Schwenningen

Majitel obchodu s plazy ve městě Villingen-Schwenningen na jihu Německa vlastní raritu. V jeho péči se asi před rokem vylíhl jedinečný had se dvěma hlavami. Ač si pyšný chovatel dvouhlavého hada oblíbil, řeší nyní dilema, zda si ho ponechá, nebo naopak výhodně prodá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Německu se vylíhlo mystické stvoření a vzbudilo zájem až v ČíněVideo: Reuters

 
Článek

Krajta královská, která má dvě hlavy, a tudíž i dva na sobě nezávislé mozky, je podle chovatele hadů Stefana Broghammera jedním z pouhých dvou dvouhlavých hadů na světě. Ten druhý, krajta kobercová, se vylíhl ve Spojených státech.

„Je to docela komické a zajímavé, když přijde řada na chování. Had má dvě hlavy a v každé z nich samostatný mozek. Na každém pohybu se tedy v podstatě musí shodnout dva jednotliví hadi. Je vcelku roztomilé to sledovat,“ řekl ve středu agentuře Reuters pyšný chovatel.

Broghammer věří, že je zájem o hady do jisté míry založen na skutečnosti, že se tito tvorové často vyskytují v pohádkách a bájích. Dvouhlavý had je podle něj dokonce typickým mýtickým stvořením, které podněcuje fantazii a přivádí lidi na myšlenky o magii.

Zájemce z Číny nabídl tučnou odměnu

Před třemi měsíci požádal Broghammer na internetu lidi, aby mu pomohli vymyslet pro jedinečného hada jména. Nyní je ale budoucnost tohoto tvora nejistá. Jeho majitel se totiž nemůže rozhodnout, zda zvíře prodat, nebo si ho ponechat.

„Nu, musíme z něčeho vyžít, proto se snažíme prodat cokoli, co tu máme. Na druhou stranu musím přiznat, že mi dvouhlavý had přirostl k srdci. Ještě jsem se nerozhodl. Ozval se mi zájemce z Číny a nabídl poměrně vysokou finanční odměnu. Přesto si nejsem jistý. Uvidíme, jak se situace vyvine,“ řekl na závěr Broghammer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám