Hlavní obsah

Mazaným zlodějům z Číny stačila na krádež počítače pouhá minuta

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chaočou

Dva sehraní zloději během necelé minuty ošálili prodavačku a přímo před nosem jí z prodejny v čínském městě Chaočou odnesli nový notebook. Navzdory záznamu bezpečnostní kamery jsou muži stále ještě na svobodě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dva zloději ukradli nepozorovaně notebook přímo před prodavačkouVideo: Reuters

 
Článek

Záznam ukazuje loupež, kterou provedli dva muži ráno 9. dubna. Lupiči spolu přijeli na motorce, ale do prodejny vstoupili nezávisle na sobě. Nejdříve se ve dveřích objevil muž s helmou a po chvilce ho následoval komplic s bundou přes rameno.

První z nich předstíral zájem o počítače a neustále mluvil s prodavačkou, aby mohl jeho komplic v klidu krást. Ten se nejprve nenápadně rozhlížel, a když se ujistil, že není pozorován, hbitě ukryl jeden z notebooků pod bundou. Neutekl však pryč, ve dveřích se ještě zastavil, vytáhl mobil a v klidu odešel, aby neupoutal zbytečnou pozornost.

Prodavačka si ničeho nevšimla. Teprve později zavolal personál prodejny policii. Agentura Reuters uvádí, že policie na základě záznamů bezpečnostních kamer nyní zahájila pátrání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám