Hlavní obsah

Dědic čokoládoven Ferrero zemřel ve 47 letech po infarktu na kole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapské Město

Dědic čokoládoven Ferrero zemřel ve věku 47 let. Pietro Ferrero zemřel při jízdě na kole, když dostal infarkt a naboural. Stalo se to v Kapském městě, do Jihoafrické republiky přitom přicestoval kvůli obchodnímu jednání. Podle mluvčího společnosti Ferrero Group její výkonný ředitel Pietro zkolaboval při cyklistickém tréninku.

Foto: Profimedia.cz

Zesnulý dědic světoznámé čokoládovny Pietro Ferrero

Článek

Ferrero byl dlouholetým nadšencem pro cyklistiku a na sedlo kola usedal téměř každý den. Pietrově smrti musel přihlížet jeho vlastní otec Michele Ferrero, který z malé čokoládovny udělal gigant, když v šedesátých letech světu představil své největší trumfy – Nutellu a čokolády Kinder.

Společnost byla založena v roce 1942 Pietrovým dědečkem v italské Albě. Během druhé světové války byl všeho nedostatek, jen v oblasti Piedmont měli nadbytek lískových oříšků. Pan Ferrero z nich připravil pomazánku, která se okamžitě stala hitem zvláště mezi dětmi.

Michele Ferrero po převzetí firemního kormidla zaútočil na světové trhy a učinil ze značky Ferrero světovou špičku. Synovi Pietrovi pak firmu postupně předal v devadesátých letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám