Hlavní obsah

Zeta Jonesová a Douglas u soudu

BBC, Lenk Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Catherine Zeta-Jonesová (33) vypovídala v pondělí u londýnského Nejvyššího soudu v kauze ´zcizení´ svatebních fotografií časopisem Hello! K tomu mělo dojít v listopadu 2000 v New Yorku, kde si herečka brala Michaela Douglese (58).

Článek

Manželský pár tehdy veškerá práva prodal časopisu OK! za 1 milion liber (asi 60 mil. Kč). Neautorizované snímky otiskl ale i Hello! Manželé nyní chtějí odškodnění ve výši 500 tisíc liber (asi 25 mil. Kč).

Hvězdy dorazily dopoledne k soudu v luxusní limuzíně s kouřovými skly. Do soudní budovy vstoupily postranním vchodem, obávaly se podle svých slov dotěrných novinářů a fotografů.

Zeta-Jonesová, která je v 8. měsíci těhotenství, v síni posléze prohlásila, že zveřejnění neautorizovaných svatebních fotografií ´ohrozilo´ obřad. Svá slova zdůvodnila, že si chtěla svatební den v newyorském hotelu Plaza narušeně vychutnat s blízkými a fotograf pracující pro Hello! ji dojem zcela zkazil.

Na otázku, zda si hvězdný pár najal k ochranně soukromí strážce za oba odpověděla: ´Chtěli jsme se bránit vůči nezvaným hostům slídících po informacích. Ochranku jsme proto předem najali.´ Na další dotaz, jak se cítila po zveřejnění snímků s rozpaky v tváři uvedla: ´Bylo to hrozné. Cítila jsem se jako znásilněná, naštvalo mě to. Ten stres pramenící ze zneužití té krásné chvíle v sobě cítím dodnes.´

Časopis Hello! zažaloval z porušení přednostních práv na fotografie také rival OK!. Na rozdíl od poškozených manželů požaduje částku mnohem vyšší - 1.75 milionu liber (asi 87,5 mil.Kč). Závratnou sumu zdůvodňuje poklesem nákladu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám