Hlavní obsah

Chovankyně předstírala, že se napíchla na plot

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dobrý den si udělala chovankyně psychiatrické léčebny v Dobřanech na jižním Plzeňsku z tamního personálu a záchranářů. Podle všeho chtěla zřejmě z ústavu utéct přes plot, ale zapříčila se kolenem v plotu, takže nemohla tam ani zpátky. Když ji objevil personál ústavu, předstírala, že se na plot napíchla a je v bezvědomí.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vystrašení svědci přivolali záchranáře, kteří dokonce na místo vyslali na záchranu chovankyně vrtulník. Naštěstí se ukázalo, že nebyla vůbec zraněna.

„Chovankyně chtěla zřejmě z léčebny přes plot uprchnout, ale zašprajcovalo se jí v plotu koleno,“ popisovala mluvčí plzeňské policie Lenka Ptáčková. „Když ji uviděli na plotě, z kterého nemohla tam ani zpátky, tak chovankyně začala hrát mrtvého brouka,“ pokračovala mluvčí záchranářů.

„Hrála, že je v bezvědomí, takže lidé, kteří nás k případu volali, zpanikařili, protože se domnívali, že je chovankyně napíchnutá na plot. Záchranáři na místě ale zjistili, že žena je zcela bez zranění,“ dodala Ptáčková s tím, že stačilo chovankyni z plotu vyprostit. „Byla následně převezena na psychiatrii do Plzně - Lochotína,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám