Hlavní obsah

Jiřímu Mádlovi vyhrožovali likvidací rodiny

Právo, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Loňská předvolební iniciativa herců Jiřího Mádla (24) a Marthy Issové (29) „Přemluv bábu“, při které na videu s nadsázkou radili vnoučatům seniorů, jak své prarodiče přemluvit k volbě pravice místo levice, se neobešla bez následků. „Lidé nám potom začali vyhrožovat. Domů, na mail i do divadla chodily anonymy, ve kterých například stálo, že vědí, kam chodí můj bratr do školy,“ popsal Právu Mádl.

Článek

„Naštěstí k ničemu nedošlo. Vrcholem všeho bylo, když do mě vrazil kdosi na ulici a něco na mě pokřikoval. Mnohem závažnější mi připadalo, že někteří vlivní lidé se nebáli říci na veřejných vystoupeních, že pokud vyhrají volby, už si neškrtneme. To byla důležitá informace nejen pro nás, ale i pro jejich voliče,“ poznamenává.

„Myslím, že ani s Martou, ani se mnou výhrůžky nezamávaly. Ti, kdo je psali nebo říkali, si neuvědomili, že tento národ už zkušenosti se zastrašováním má. Mysleli si, že jsme jiná generace, která to nezná, ale i my jsme měli ve škole dějepis a zastrašit se tak nenecháme,“ dodává Mádl, který právě natáčí prý nejzásadnější film svého života, koprodukční snímek z doby kolem roku 1968 Konfident, ve kterém má hlavní roli mladého estébáka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám