Hlavní obsah

Jednou si nevsadili loterii a přišli o jackpot, po šesti letech vyhráli 140 miliónů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grimsby

Před šesti lety měli Mullenovi z anglického Grimsby zoufale málo peněz a k tomu pečovali o novorozené dítě. Rozhodli se proto přestat sázet loterii, která je týdně vyšla na jednu libru, tedy zhruba 28 korun. Raději ušetřené drobné použili na plenky pro miminko. To se však ukázalo jako špatné rozhodnutí. Jejich šest obvyklých čísel totiž nedlouho poté opravdu padlo, informoval britský Daily Mail.

Článek

Dvojice proklínala své štěstí, jelikož jackpot tehdy činil 8,5 miliónu liber (238 miliónů korun). Susan a Lee Mullenovi si postupně na své příkoří museli zvyknout, po šesti letech se štěstí na jejich čísla usmálo znovu, ale to už naštěstí měli platný tiket v ruce.

Ačkoli výhra v páteční loterii nebyla tak vysoká, jelikož se celkový jackpot v hodnotě 700 miliónů korun rozdělil mezi pět výherců, odnesli si manželé 140 miliónů. Mullenovi přitom začali znovu sázet až od začátku letošního roku, kdy se Susan o Vánocích zdál sen, že vyhrají peníze. O šest týdnů později se sen stal skutečností.

Už se nemusejí bát cenovek

„Neuvěřitelné. Je to opravdu doslova splněný sen. Představa, že se už nikdy nemusíte starat o to, jaká cenovka je na štítku, je úžasná. My prostě stále nemůžeme uvěřit, že už s tím nikdy nebudeme mít starosti,“ řekl osmatřicetiletý Lee Mullen, který žil se svou manželkou v podnájmu a dlouho neměli ani na nábytek.

Rodina žila dlouhodobě z pouhých 35 tisíc korun měsíčně, což jsou na britské poměry nuzné podmínky. Mullenová je navíc zdravotně indisponovaná po operaci zad, kde ji trápila vyhřezlá ploténka. Také se obávala, jak by s dítětem finančně vyšli, pokud by musela být připoutaná na invalidní vozík.

Dvojice uvedla, že se nyní stále snaží zvykat na to, že jsou multimilionáři a těší se, až se budou smět „zbláznit“ a do svého auta natankovat benzinu místo obvyklých pěti liber za dvacet.

Reklama

Výběr článků

Načítám