Hlavní obsah

Muže ze střechy smetla lavina sněhu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tallinn

Jako instruktážní video, jakým způsobem se určitě nepokoušet sundávat sníh ze střechy, by se daly použít záběry, které pořídil příbuzný nejmenovaného muže z kraje Läänemaam na západně Estonska. Muž stojící bez jakéhokoli jištění na střeše domu pokryté několikacentimetrovou vrstvou sněhu se snažil lopatou po menších částech zmrzlý sníh uvolnit, jenže strhl lavinu, která se i s ním svalila na zem.

Článek

Autor šestnáctisekundového videozáznamu zachytil celou událost od začátku do konce. Na hazardujícího Estonce se při jeho počínání dívala ještě žena, které evidentně zatrnulo, když muž sklouzl ze střechy na zem a zapadl do sněhu. Všem se ale ulevilo, když se zřejmě ještě trochu otřesený muž podíval do kamery a začal žertovat.

Podobných událostí s letošní vydařenou sněhovou nadílkou je více než dost. V prosinci se například Stevie Barron ze Skotska z pohodlí svého domu jen vyklonil ven a tyčí se pokoušel sundat namrzlý sníh a led z okapů. Stačilo však jen pár ran a okap ztěžklý ledem se utrhl, což vyvolalo obrovskou lavinu, jež se valila přes muže v otevřeném okně. Ani v tomto případě naštěstí nebyl nikdo zraněn. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám