Hlavní obsah

Lucy může být nejstarší kočkou světa, oslavila 39. narozeniny

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Llanelli

Pokud by se věk kočky Lucy, tedy údajných 39 roků, převedl na lidská léta, byla by to stařenka s neuvěřitelnými 172 roky. Alespoň to tvrdí její třiašedesátiletý majitel Bill Thomas, který s kočkou bydlí ve městě Llanelli v Jižním Walesu. Domnívá se, že právě jeho Lucy by mohla být nejstarší kočkou světa, uvedl britský deník Metro.

Článek

„Je skoro hluchá, ale až na tohle je v dobré kondici. Ještě pořád každý den hledá myši. Zkoumali jsme její minulost a zjistili, že se narodila roku 1972 tady v Llanelli,“ řekl Thomas.

„Mluvili jsme s lidmi, kteří si ji pamatují už z počátku sedmdesátých let,“ dodal její současný majitel. Aby mohla být kočka zapsána do Guinnessovy knihy rekordů, bude zapotřebí více než jen tvrzení pamětníků. Kočka podstoupí vyšetření u zvěrolékaře, které by mělo pomoci určit, jak je kočka zhruba stará, bez dalších důkazů však není příliš pravděpodobné, že by se zápis do knihy rekordů konal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám