Hlavní obsah

BBC odvysílala místo počasí záběry z nacistické okupace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská stanice BBC se musela omluvit za velmi trapný přehmat. Na obrazovkách počítačů se místo očekávané předpovědi počasí objevily obrázky pochodujících nacistických vojsk. Místo zpráv o mrazivém počasí se do vysílání dostaly záběry z německé okupace ostrovů v kanálu La Manche.

Foto: Profimedia.cz

Nacistické záběry přinesla místo předpovědi počasí věhlasná britská televize BBC. Ilustrační foto

Článek

Mohl za to zřejmě pracovník vysílání pro anglický jihozápad. Uživatelé internetu na omyl rychle upozornili a pracovníci BBC vše napravili.

"Je to další průšvih BBC. Lidé z ředitelství v Plymouthu z toho byli nesmírně rozčílení. Kdokoliv, kdo se na internetu díval na naši předpověď počasí, našel snímky nacistických shromáždění a okupace ostrovů v La Manche, což je zvláště citlivé téma," řekl jeden ze zaměstnanců BBC.

Během velmi krátké doby jde už o druhý malér jinak vysoce profesionální britské veřejnoprávní stanice. Jen před pár dny hlasatel ve zprávách informoval o výrocích ministra Jeremyho Hunta. Zkomolením jeho jména hlasateli z úst vyletělo velice sprosté slovo, čímž na sebe televize přivábila nechtěnou pozornost.

Reklama

Výběr článků

Načítám