Hlavní obsah

Jihokorejští zákonodárci se poprali kvůli obědům pro děti

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Rvačky zákonodárců různých zemí světa nejsou ničím neobvyklým a zvlášť těch jihokorejských. K poslední potyčce došlo ve středu během zasedání rady Soulu, kdy se do sebe pustily dvě strany, a to kvůli návrhu demokratů, že by studentům státních škol byly poskytovány obědy zdarma. Velká národní strana (GNP) o tom však nechtěla ani slyšet a mezi oběma znepřátelenými tábory se strhla bitka.

Článek

Členové demokratické strany přišli s návrhem zákona, který stanovuje, že od příštího roku by všichni studenti základních a středních škol v Soulu měli mít právo na bezplatné obědy. Velká národní strana se postavila radikálně proti. A když mělo dojít na schválení vyhlášky, radní se mezi sebou začali prát hlava nehlava.

Některé ženy, které stály na pódiu a snažily se zabrat řečnický stůl, byly svaleny na zem. Velká národní strana s podporou jihokorejského prezidenta I Mjong-baka tak dala své námitky jasně najevo. Její členové a příznivci jsou přesvědčeni, že by se benefity měly spíše omezovat.

Po několika minutách tahanic demokraté odvlekli své protivníky pryč z pódia. Návrh je prozatím odložen a Velká národní strana požádala starostu o předložení upraveného zákona.

Reklama

Výběr článků

Načítám