Hlavní obsah

Školák usvědčil zloděje, vyfotil ho ihned po činu na mobilní telefon

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darlington

Teprve desetiletý Alex Wilson z anglického Darlingtonu byl klíčovou postavou v usvědčení zloděje, který na ulici okradl chodce o mobilní telefon. Školák jel zrovna v automobilu se svým otcem, když si všiml, jak mladý muž okrádá oběť o iPhone, ihned vytáhl svůj mobilní telefon a vyfotil ho ve chvíli, kdy nasedal na kolo a ujížděl pryč, uvedl deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Díky fotografii od desetiletého školáka se zloděje podařilo identifikovat a zatknout. Ilustrační foto

Článek

Šokovaný Alex zavolal na otce, ať přibrzdí, a bleskově zareagoval, když ujíždějícího muže vyfotil na kole. Bystrý školák snímek okamžitě po příjezdu domů poslal na sociální síť Twitter s komentářem: „Tenhle idiot asi před dvaceti minutami někoho okradl na silnici Yarm Road.“

Fotografie se dostala až k policistům, kteří tak byli schopni lapku identifikovat a usvědčit. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého nezaměstnaného Angličana Craiga Royala.

Bez fotografie by policie byla bezradná

Zloděj byl ve čtvrtek odsouzen Magistrátním soudem v Darlingtonu za krádeže poté, co se k činu přiznal. Policie uvedla, že odsouzení by bez Alexovy fotografie zřejmě nebylo možné.

„Tento mladý muž byl klíčovým svědkem a jeho rychlá reakce nám umožnila podezřelého brzy identifikovat a zatknout,“ potvrdil místní policejní inspektor Mark Hall. Jeho matka přiznala, že s Alexovým otcem byli na syna velice pyšní.

Reklama

Výběr článků

Načítám