Hlavní obsah

Španělské prostitutky mají přikázány reflexní vesty

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Prostitutky, které se nabízejí přímo u silnic v blízkosti městečka Els Alamus ležícího v Katalánsku na severovýchodě Španělska, dostaly opravdu neobvyklé nařízení od místních úřadů. Když se pohybují po nepříliš přehledných komunikacích mimo město, musí mít na sobě výrazné žluté reflexní vesty, které zrovna neladí k jejich minisukním a botám na vysokém podpatku. Důvodem je prý především bezpečnost.

Foto: Profimedia.cz

Prostitutky poblíž španělského městečka Als Alamus budou muset nosit reflexní vesty. Nařídily jim to místní úřady. Ilustrační foto

Článek

Pokud dámy zářivou žlutou vestu v kombinaci se svým vyzývavým oblečením odmítnou nosit, zaplatí podle nových dopravních předpisů pokutu ve výši jednoho tisíce korun, uvedl britský Telegraph.

Policisté tvrdí, že sexuální pracovnice na silnici LL-11 představují nebezpečí pro řidiče, kteří do nich mohou snadno narazit jen proto, že je přehlédnou. Ve Španělsku již od roku 2004 existuje zákon, který praví, že chodci na silnici na sobě musí mít oděv s vysokou viditelností.

Ve Španělsku je prostituce běžná

„Během posledních pár měsíců byly prostitutky pokutovány ze dvou důvodů. Pro nenošení reflexního oděvu a proto, že představovaly nebezpečí na veřejných komunikacích,“ uvedl mluvčí místní policie Mossos d'Esquadra.

Odhaduje se, že ve Španělsku se svým tělem živí na 300 tisíc žen. Prostituce v zemi navíc není ilegální. Velice spoře oděné ženy stojící podél silnic mimo vetší města patří k místnímu koloritu a nejsou vnímány jako nic výjimečného. V nedávném průzkumu navíc vyšlo najevo, že každý čtvrtý Španěl si již minimálně jednou za sex zaplatil.

Reklama

Výběr článků

Načítám