Hlavní obsah

Ve Švýcarsku zbudují kvůli prostitutkám sexuální parkoviště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Policie ve Švýcarsku bojuje za zbudování unikátních parkovišť. Mají se lišit od klasických tím, že jednotlivá místa pro stání automobilů budou ohraničena vysokou zástěnou. V autech na takových parkovištích pak budou moci lidé bez obav souložit. Nebudou obtěžovat okolí a policie naopak nebude obtěžovat je perzekucí.

Foto: Profimedia.cz

Prostitutky v Curychu by nově mohly poskytovat své služby ve větším soukromí.

Článek

To vše má přitom usnadnit práci prostitutkám, které často pány obšťastňují přímo za volantem. Švýcaři ale nejsou žádnými inovátory, inspirovali se u mravně uvolněnějších sousedů – u Němců.

Tam jsou podobná parkoviště například ve velkoměstech Essen či Kolín nad Rýnem. V alpské federaci kantonů má vzniknout podobné parkoviště nejdříve v Curychu. „Má to pomoci pracovat prostitutkám poněkud diskrétněji,“ uvedl šéf curyšské policie Daniel Leupi.

Obyvatelé už jsou z prostituce znechuceni

Na sexuální dovádění prostitutek s klienty si stěžují především obyvatelé curyšské čtvrti červených luceren. „Je nám už špatně z toho, jak se na ně pořád musíme dívat,“ uvedl jeden z dotčených Curyšanů.

Policejní mluvčí Reto Casanova věří, že parkoviště je lepším řešením než marná snaha vymýtit prostituci. „Museli jsem se prostě naučit, jak ji aspoň ovládat,“ tvrdí Casanova.

Reklama

Výběr článků

Načítám