Hlavní obsah

Být váš pasák, byl bych bohatý, řekl učitel žačkám. A skončil

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kettering

Pravděpodobně byste očekávali, že učitelé v britské dívčí škole budou mít dobré vychování a se žačkami budou jednat na úrovni. Výjimky však existují opravdu všude - na světlo se nyní dostal případ učitele Jamese Lumsdena. Muž ve středním věku se neostýchal být k dívkám ve věku 13-14 let drzý. Skupince dívek mimo jiné řekl v narážce na jejich ňadra: "Být váš pasák, byl bych bohatý."

Foto: Profimedia.cz

Profesor se více než matematice věnoval lechtivým rozhovorům se žačkami. Ilustrační foto

Článek

James Lumsden nebyl žádný slušňák, ještě než vyslovil osudnou větu, měl za sebou již větší množství poklesků. Profesor matematiky mimo jiné řekl jednou 14leté dívce, "ať přestane třást svými prsy a posadí se," zaznělo v disciplinárním řízení.

Lumsden ovšem pokoušel trpělivost žaček dlouhou dobu - poté, co školu navštívila inspekce z ministerstva školství, pronesl, že mu uniformy na školačkách přijdou "rajcovní". Není tak divu, že učitele ze školy v Ketteringu vyhodili. Hlavním důvodem bylo to, že se ostatní učitelé dozvěděli o tom, že se žačkami diskutoval o prostituci.

Krátce poté, co dvě dívky zmínily otázku prostituce, řekl jim doslova: "Kdybych byl váš pasák a měl vaše telefonní čísla, byl bych velmi bohatý. Vy byste ale byly ty, které by na sebe braly riziko a neměly z toho moc peněz," řekl Lumsden.

Výhody a nevýhody práce kurtizány

Učitel s dívkami také diskutoval o možnosti znásilnění při práci prostitutky. K otázce se dostali, když probírali výhody a nevýhody jednotlivých povolání. K ničemu takovému však neměl Lumsden jako matikář oprávnění. Když se ho pak jedna dívka zeptala na případné spropitné při práci lehké ženy, uvedl: "Pravděpodobnost, že vám někdo strčí deset liber (300 korun) za podvazek není příliš velká."

Lektor byl okamžitě vyhozen a v disciplinárním řízení bylo jasně doporučeno, že by již nikdy neměl pracovat jako učitel. Není totiž jisté, zda by se jeho chování neopakovalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám