Hlavní obsah

Filmy, ve kterých se kouří, budou přístupné jen dospělým, plánuje město

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plymouth

Britský Plymouth má plán, jak se vyhnout tomu, aby děti považovaly kouřící filmové postavy za hrdiny. Jednoduše jim chtějí zabránit, aby podobné snímky mohly sledovat. Pokud se budou ve filmu objevovat postavy kouřící tabákové výrobky, tak je radnice odhodlaná snímek nezletilým zakázat.

Foto: Profimedia.cz

Bruce Willis si bude muset podobná gesta odpustit. Nebo ho v Plymouthu neuvidí.

Článek

Označení "18+" si mohou v Plymouthu vysloužit snímky, ze kterých si mohou děti odnést poučení, že je kouření frajeřina hodná následování. Dosud toto označení měly jen filmy se sexuálním a násilným obsahem.

Pokud dostane nový nápad zelenou, vznikne několik nepříjemností. Dětské snímky jako 101 Dalmatinů, Pinocchio či Petr Pan se stanou dětem nepřístupné. Filmy s Jamesem Bondem budou pak něčím, o čem by si mohli nechat mladí jen zdát. Co víc, ani u Titaniku si nepobrečí.

Místní úřady mají právo změnit věkové restrikce pro snímky vysílané v jejich městě. Zastupitelé se shodují se zástupci zdravotnických organizací, že by tento krok mohl snížit počet mladých kuřáků v oblasti. Skeptici však tvrdí, že se tím nepříznivá situace nezmění a mladí si budou snímky stahovat ještě více přes internet.

Reklama

Výběr článků

Načítám