Hlavní obsah

Auto Jamese Bonda Aston Martin DB5 je na prodej

Novinky, ČTK, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Vůz značky Aston Martin DB5 z roku 1964, který ve filmech řídil Sean Connery coby agent 007 James Bond, bude letos v říjnu na prodej. Stříbrné auto označované za "nejslavnější vůz na světě" dává do dražby americký rozhlasový moderátor Jerry Lee a očekává se, že vynese nejméně pět miliónů dolarů (více než 100 miliónů korun). Dražba se bude konat v Londýně 27. října.

Článek

Vůz je jedním z dvou originálních Aston Martinů, které se objevily ve filmech Goldfinger a Thunderball. Vybavený je bondovskými "udělátky" včetně falešných samopalů, měnících se poznávacích značek a kouřových clon.

Seznam vlastníků automobilu je až překvapivě krátký, obsahuje pouze jedno jediné jméno. Moderátor rozhlasové stanice Jerry Lee toto auto koupil v roce 1969 za 12 000 dolarů. Od té doby ho měl doma a jen zřídka ho předvedl veřejnosti.

Příležitost pro fanoušky Jamese Bonda

Nyní si ho tak zcela poprvé může koupit v aukci kdokoli, kdo má vášeň pro auta, Jamese Bonda a především našetřeno dostatek peněz.

„Auto Jamese Bonda mi za těch více než 40 let dalo hodně radosti. Teď ho sice prodávám, ale dosaženou částku z aukce získá má nadace Jerry Lee Foundation. Vůz mi tak bude dělat i dál velkou radost, protože výnos pomůže jiným lidem po celém světě,“ dodal Jerry Lee.

Reklama

Výběr článků

Načítám