Hlavní obsah

Angličanka porodila na parkovišti u restaurace, do nemocnice bylo ještě daleko

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hereford

Novorozená Maisie z britského města Hereford přišla na svět za velmi dramatických podmínek. Na Angličanku Georgii Benjaminovou přišly totiž porodní bolesti předčasně, když jela v autě se svým partnerem. Ten správně vytušil, že do nemocnice ji už odvézt nestihne. Zastavil proto na parkovišti u restaurace s rychlým občerstvením a musel se postarat o celý průběh porodu úplně sám.

Foto: Profimedia.cz

Žena porodila dceru předčasně na parkovišti u restaurace. Obě jsou v pořádku. Ilustrační foto

Článek

Ačkoli se Paul Morgan snažil svou těhotnou partnerku dopravit co nejrychleji do nemocnice, bylo už pozdě. V 10:40 ještě volal do porodnice a informoval lékaře o jejich příjezdu a především o akutnosti celé situace.

Porod však během jízdy uspíšily i zpomalovače na silnici. Ve chvíli, kdy se auto zhouplo, vykoukla Maisie hlavička. O pouhých 22 minut později už byla na světě a novopečený otec pokračoval v jízdě do nemocnice.

Postaral se o matku i o dítě

Paul Morgan zvládl roli porodního asistenta na jedničku, dceři odmotal pupeční šňůru z krku a zabalil ji do svetru, aby neprostydla. Matka i malá Maisie byly v pořádku a druhý den již mohly opustit porodnici.

„Bylo to neuvěřitelné! Ačkoli se naše dcera narodila před termínem, má přes tři kila, a váží tak stejně jako jakékoli jiné dítě. Daří se jí výborně i přes celý ten dramatický start do života,“ dodala šťastná maminka.

Reklama

Výběr článků

Načítám