Hlavní obsah

79letá stařena šéfovala drogové bandě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRETORIA

Taková milá stará paní, kroutili nevěřícně hlavou sousedé 79leté babičky, když ji jihoafričtí policisté v pondělí odváděli z jejího durbanského bytu. A co nenápadná stařenka provedla? Kupodivu byla zřejmě šéfkou drogového gangu. Konkrétně je podezřelá z organizování mezinárodního obchodu s drogami.

Článek

Činorodá šedovlasá dáma měla podle policie na starosti najímání drogových kurýrů - takzvaných mezků - kteří do Velké Británie pašovali balíky marihuany. Ta se na ostrovy dostávala jak vzduchem, tak po moři.

Spolu s důchodkyní muži zákona zadrželi i jejího syna.

Při Operaci západ, jak byla razie proti překupníkům nazvána, byl zatčen také muž v Johannesburgu, který s čilou stařenkou na "obchodech" spolupracoval. Prozradil se dosti nešťastně. Dvacet kilogramů vážící balík marihuany chtěl odkoupit od falešného kurýra - policisty.

Muži zákona v rámci operace celkově zadrželi pět osob.

Jižní Afrika je podle některých studií čtvrtým největším vývozcem marihuany na světě. Velká část zboží směřuje právě do Británie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám