Hlavní obsah

Smrtelně nemocný muž sázel na své přežití, zemřel pár týdnů před obří výhrou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když doktoři diagnostikovali u Jona Matthewse v roce 2007 vzácnou formu rakoviny známou jako maligní mezoteliom, která vzniká většinou po silném kontaktu těla s azbestem, život tím pro něj neskončil, ačkoli mu doktoři dávali jen týdny života. Naopak, byla to pro něj výzva se s nemocí poprat. A zabojoval vskutku unikátním způsobem.

Foto: Profimedia.cz

Sázky na přežití dávaly Britovi chuť do života.

Článek

Jon Matthews z britského hrabství Buckinghamshire se rozhodl s lékařským verdiktem smrti naložit po svém. Šel do sázkové kanceláře a požádal o vypsání kurzu na to, že bude žít násobně déle, než mu lékaři předpověděli. Bookmakeři společnosti William Hill si nechali dodat lékařskou zprávu a sázku přijali.

Na to, že se dožije června 2008, dostal Matthews kurz 50 ku jedné. Vsadil si 100 liber (asi 3000 korun) a vzhledem k tomu, že do zmíněného data neskonal, odnesl si 5000 liber (zhruba 150 000 korun). Svou sázku zopakoval a v červnu 2009 si mohl převzít znovu tentýž obnos. Na svou poslední sázku dostal vzhledem ke svému zdravotnímu stavu kurs 100 ku jedné, tu už však nevyhrál, protože zemřel

Výhra v přepočtu 300 tisíc korun Matthewsovi unikla jen o několik týdnů. Počátku června 2010 se již nedožil. Začátkem května zákeřné nemoci podlehl a jeho sázka tak propadla sázkové kanceláři.

Sázky mu dávaly chuť do života

"Na počátku jsem si tím vším nebyl jistý. Bál jsem se, aby nás lidé neobvinili z toho, že dopouštíme něco nevhodného a nevkusného. Ale dávalo mu to sílu, aby s nemocí bojoval. Dvě výhry jsme mu vyplatili s nepokrytou radostí," uvedl  hlavní bookmaker britské sázkové kanceláře.

"Byl jsem velmi smutný, když jsem se dozvěděl, že zemřel. Byl jsem s ním v kontaktu od té doby, co si u nás poprvé vsadil a byl jsem nadšený z toho, jak mu ty sázky dávaly chuť do života. Mrzí mě, že mu tato poslední sázka už nevyšla," dodal bookmaker.

Reklama

Výběr článků

Načítám