Hlavní obsah

Zbloudilý kocour byl díky čipu nalezen 2000 kilometrů od domova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Nikdo neví, jak se mourek Charles dostal ze svého domácího pelíšku v Novém Mexiku až do 2000 kilometrů vzdáleného Chicaga. Jisté však je, že domů do Albuquerque se vrátí se vší parádou letadlem. O příběhu kočičího tuláka v sobotu informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Charles se ztratil před osmi měsíci, když jeho majitelka odjela z města a poprosila známé, aby se o kocoura postarali. Tento týden Robin Alexové zavolali z chicagského zvířecího nalezince, že se jim zaběhlého mourka podařilo odchytit. Pracovníci útulku našli kocourovu majitelku díky čipu, který měl implantován mezi lopatkami.

Alexová si však prý nemohla dovolit letět pro Charlese do Chicaga. Obávala se proto, že kocour bude utracen. Do příběhu ale včas vstoupil další obyvatel města Albuquerque. Lucien Sims má mourka, který se údajně velmi podobá Charlesovi, jehož osud jej dojal. O jeho putování se dozvěděl díky své matce, která mu poslala odkaz na článek na internetu.

Sims byl shodou okolností tento týden v Chicagu na svatbě. Rozhodl se proto vyrazit do útulku, vyzvednout Charlese a odvézt jej s sebou do Nového Mexika. Zařídil všechna potřebná povolení a cestu zaplatil.

Kocour je podle ošetřovatelů v docela dobrém stavu a další cestovatelské dobrodružství by měl zvládnout. Potřebuje pouze pořádně vykartáčovat a má trochu rýmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám