Hlavní obsah

Angličan se zamkne na čtyři měsíce s nejjedovatějšími hady světa

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sussex

Čtyřiačtyřicetiletý David Jones se chystá strávit 121 dní s nejjedovatějšími hady světa. Koncem měsíce se odvážlivec z anglického Sussexu pokusí pokořit dosavadní světový rekord.

Foto: Profimedia.cz

Jeden ze zhruba 40 budoucích spolubydlících Davida Jonese - mamba černá.

Článek

David Jones se bude snažit vydržet se smrtícími hady o týden déle než dosavadní rekordman Martin Smit. Cílem mladého Angličana je dostat se na jeho místo v Guinnessově knize rekordů.

Jihoafričan Smit, který je současným držitelem světového rekordu, strávil s plazy v jedné místnosti 113 dní. Za celou dobu přitom nebyl hady napaden.

Před rokem skončil pokus o rekord nezdarem

Poslední pokus o tento rekord z roku 2009 skončil napadením zmijí útočnou. Zmije muže zvaného "Nutty Natie" pokousala a pouze díky včasné hospitalizaci mu nemuseli amputovat nohu.

Dobrodruh Jones chce peníze získané z pokusu o rekord darovat charitě. Nejdřív ale musí vydržet v malé místnosti s nejnebezpečnějšími hady na světě.

Společnost mu budou dělat zmije útočné, kobry kroužkované, bojgy africké a chybět nebudou ani velmi prudce jedovaté zelené a černé mamby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám