Hlavní obsah

Nahota je špatně vnímána, protestovali odhalení lidé v Maine

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maine

Několik desítek žen se zúčastnilo průvodu americkým městem Portland ve státě Maine. Chtěly dát najevo svůj nesouhlas s vnímáním ženské nahoty na veřejnosti. Do ulic proto vyšly nahoře bez. Některé z dam poté vyjádřily pohoršení nad nadměrným zájmem kolemjdoucích. Ti si neváhali nezvyklou podívanou fotit a natáčet především na své mobilní telefony.

Článek

Protest byl zaměřen na nespravedlivé vnímání mužské i ženské nahoty. Přesto, že má Maine jedny z nejmírnějších zákonů v USA i ohledně nahoty, především místní ženy stále nejsou spokojeny. Stát přitom svými zákony ženám nezakazuje chodit svlečené do půl těla.

„Maine měří dvojím metrem. Muži mohou po ulici chodit bez košile, ale ženy se bojí,“ uvedla dvacetiletá organizátorka akce Ty MacDowellová.

Účastnicím se nelíbil nadměrný zájem okolí

Průvod za velkého zájmu přihlížejících doprovázeli i policisté. Několika účastnicím protestu, včetně organizátorky, se ale takový rozruch kolem jejich nahoty nelíbil.

„Byla jsem naštvaná, že si nás tolik mužů fotilo na své mobilní telefony. Náš protest nebyla žádná promenáda,“ řekla rozhořčeně MacDowellová.

Celá protestní akce se přitom dočkala mnohem většího ohlasu a u pár fotografií na mobilní telefony kolemjdoucích rozhodně nezůstalo. Odhalené ženy pochodující v průvodu se objevily i v řadě světových médií.

Reklama

Výběr článků

Načítám