Hlavní obsah

V Anglii se stal otcem 74letý muž

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louth

Velká Británie má nového nejstaršího otce, stal se jím 74letý Gerry Burks, který oslaví své pětasedmdesátiny již toto úterý. Tomu přivedla jeho 41letá manželka Dawn na svět syna, kterému dal pár jméno Ryan. Dvojice z vesnice Louth v hrabství Lincolnshire má již jednoho syna, šestiletého Daniela.

Foto: Profimedia.cz

Britský penzista se dočkal v 74 letech svého pátého potomka. Ilustrační foto

Článek

"Lidé si mohou myslet o mém věku co chtějí, ale já o sebe pečuji. Všechno špatné jsem nechal za sebou v polovině osmdesátých let minulého století, kdy zkrachovalo mé první manželství. Od té doby každý den něco dělám a jím navíc velké množství banánů, což mi prospívá," uvedl Burks pro britský deník Sun.

Ryan se narodil 12. března a vážil zhruba tři kilogramy. Krátce po narození sice měl dýchací obtíže, ale nyní už je se svými rodiči doma a měl by být zdravotně již zcela fit.

Světovým rekordmanem není

Gerry Burks má také tři další děti ze svého předchozího manželství, které skončilo roku 1985. Se svou druhou manželkou se vzali roku 2002 poté, co žili deset let v domech vedle sebe.

Světovým rekordmanem se však Burks nestal. Tím je údajně Ind Nanu Ram Jogi, který se měl stát otcem ve svých 90 letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám