Hlavní obsah

Rowlingová mi zničila život, jmenuji se totiž Harry Potter

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portsmouth

Jméno si nevyberete. Když máte pak navíc tu smůlu, že si ho nějaká spisovatelka vybere pro svého hlavního hrdinu a její kniha se stane světovým bestsellerem, máte o zábavu postaráno. Pravého Harryho Pottera z Portsmouthu to ovšem štve na nejvyšší možnou míru a tvrdí, že mu známá spisovatelka pořádně pokazila život.

Článek

Angličan Harry Potter z Portsmouthu tvrdí, že fiktivní kouzelník, který s ním sdílí jeho jméno, dostal jeho život pod vliv jakéhosi "zlého kouzla". Dvacetiletý hoch, který má od svých 15 let, kdy vběhl hlavou do lampy, na čele podobnou jizvu jako čarodějnický učeň, je populárními knihami přímo zhnusen.

Potter řekl britskému deníku Sun, že série knih spisovatelky J.K. Rowlingové mu obrovským způsobem zkomplikovala život.

"Můj život se od vydání knih hodně změnil. Nejdřív jsem si říkal, že by to mohlo být docela dobré mít stejné jméno, ale postupem času se ukázalo, že je to nefalšovaná kletba. Reakce okolí jsou totiž všemožné, ve škále od posměšků až po neskrývané urážky," uvedl smutně mladý Brit.

"Pokud se někde musím představit, tak mi nikdo nevěří, že nelžu. Dokonce jsem musel své přítelkyni ukázat pas, kreditní kartu a řidičák, aby mi uvěřila, že si nevymýšlím. Navíc si ani na Facebooku nemohu zaregistrovat profil pod svým jménem, jelikož na něj práva evidentně patří spisovatelce," dodal portsmouthský Harry Potter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám