Hlavní obsah

Mrtvý muž vydělal poslední sázkou na outsidera statisíce

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Middlesbrough

Dostihy jsou vášní mnoha Britů a velká část z nich na ně také ráda sází. Rodina z Estonu nedaleko Middlesbrough ve střední části Anglie vydělala na Velké Národní 20 310 liber (bezmála 600 tisíc korun) díky sázce na outsidera, kterou uzavřel již pět měsíců mrtvý člen rodiny.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Sázka na koně - outsidera, se může vyplatit. Ilustrační foto

Článek

Danny Shea trpěl rakovinou ledvin a ke konci života už byl upoutaný na lůžko. Zájem o dostihy však neztratil a když byly vypsány kurzy na Velkou Národní, tak požádal svou ženu, aby vsadila 250 liber (7 500 korun) na koně Mon Mome, který byl absolutním outsiderem s kursem okolo 80:1. Informoval o tom deník Daily Mirror.

Nyní již vdova Pat Sheaová to považovala za ztrátu peněz, ale rozhodla se ho podpořit tím, že splnila přání a zmiňovanou sumu vsadila. Její 66letý manžel, který zemřel jen krátce poté, co byla sázka položena, měl prý pověst špatného sázkaře. Na koně prý sázel takřka neustále, ale vždy si vybíral toho špatného. Podle Pat v tom snad držel místní rekord.

"Nemohli jsme tomu uvěřit, většinou byl co do výběru vítězů pořádně neschopný, ale i tak rád sázel. Měl tušení, že by ten devítiletý kůň mohl uspět, když už má přijít jeho poslední desátý rok. Byl skálopevně přesvědčený, že pokud bude trať měkká, tak se stane Mon Mome vítězem. Když jsme s přáteli dostih v hospůdce sledovali, tak jsme dělali takový povyk, že si všichni museli myslet, že jsme se zbláznili. Poslední tip Dannymu konečně vyšel," řekla s melancholickým úsměvem Pat.

Reklama

Výběr článků

Načítám