Hlavní obsah

Britská pejskařka potkala mimozemšťana se skandinávským přízvukem

Novinky, Jakub Kynčl, Daily Telegraph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norwich

Když byly o víkendu odtajněny britské spisy o UFO, stovky nadšenců se na archiv doslova vrhly a začaly hledat vše, co by bylo jen trochu zajímavé. Ze všech případů vyčnívá příběh z roku 1989. Žena venčící psa tehdy potkala muže, který jí sám řekl, že je z jiné planety.

Foto: Profimedia.cz

Podivný objekt stoupal kolmo vzhůru. Ilustrační obrázek

Článek

Ačkoli to zní na první pohled šíleně, dvacet let starý případ je jedním z nejdůvěryhodnějších svědectví mimozemského života na Zemi v historii. I operátor vojenského letectva britských ozbrojených sil (RAF) označil hodinu trvající telefonní hovor, ve kterém žena výjimečné setkání popisovala, za autentický. Žena podle něj působila velmi upřímně.

Žena volala na nouzovou linku vojenské základny ve Wattishamu v hrabství Suffolk ve stavu velkého rozrušení a detailně popisovala případ, který se jí v noci udál. Operátor se tak od ženy dozvěděl, že se celý incident odehrál během venčení psa u sportovního hřiště nedaleko jejího domova v Norwichi o půl jedenácté večer 20. listopadu 1989.

Oblečen ve zvláštní letecké kombinéze

K ženě přistoupil muž hovořící anglicky se zřetelným skandinávským přízvukem oblečený do světle hnědého úboru podobného letecké kombinéze.

Zpráva zní: "Zeptal se jí, jestli si je vědoma příběhů o velkých kruzích v obilí, které se v té době začaly objevovat. Pak jí začal vysvětlovat, že pochází z jiné planety podobné Zemi a že ty kruhy způsobují lidé z jeho planety, kteří podobně jako on přicestovali na Zemi. Muž jí řekl, že záměry jejich návštěv jsou přátelské, ale bylo jim prý řečeno, aby nekomunikovali s lidmi z obavy, že by si lidé mohli myslet, že představují hrozbu."

Objekt stoupal kolmo vzhůru

"Žena uvedla, že byla zcela vyděšená. Po zhruba deseti minutách muž odešel. Žena na nic nečekala a vyběhla směrem k domovu. Během běhu za sebou pak uslyšela hlasitý bzučící zvuk. Když se otočila, tak spatřila obrovský zářící oranžovo-bílý kruhový objekt, jak zpoza stromů v lese zcela vertikálně stoupá," zněl zbytek zaznamenané zprávy.

Přiložený dopis hodnotící celý případ uvádí, že jde o jeden z netypických případů svědectví mimozemského života na Zemi.

Anketa

Věříte důvěryhodnosti výpovědi svědkyně?
Ano
27,6 %
Nejsem si jistý
24,3 %
Ne
48,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8507 čtenářů.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Reklama

Výběr článků

Načítám