Hlavní obsah

První létající automobil na světě se úspěšně vznesl

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOSTON

Po desítky let si někteří stěžovali na potupné zacházení při komerčních letech a na nepříjemné podmínky v letadlech celkově. Tomu však může být díky novému vynálezu konec, jeho první testy se totiž povedly na výbornou. Automobil křížený s letadlem zvaný Terrafugia Transition by mohl být řešením i pro ty nejnáročnější.

Článek

Pokud vás někdy sezení v letadle mezi stovkami dalšími lidí otravovalo a říkali jste si: "Raději bych seděl ve svém autě," tak brzy možná budete mít příležitost. Značka Terrafugia vyrobila dvoumístný přístroj zvaný Transition, který se umí během 30 vteřin změnit z nehezkého automobilu na miniaturní soukromé letadlo.

Maximální rychlost letadla se pohybuje okolo 180 km/h a létající auto se tak skutečně stává realitou. Přestože je otázkou, jaké by asi platily zákony a dopravní omezení ve vzduchu, zatím to asi řešit nemusíme. Z ceny nového přístroje vám totiž zřejmě poklesne čelist. Přijde na čtyři milióny korun.

:. Animace: Z letadla za pár vteřin auto

Řidič vozidla však musí mít také pilotní licenci. Pokud tedy budete i nadále létat ve zcela naplněných letadlech, všichni to asi pochopí.

Anketa

Koupili byste si tento stroj, kdyby stál pouze 500 tisíc korun?
ano, využil bych ho
27,8 %
zvážil bych to, je to praktické
27,2 %
ne, je to zbytečné
45 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7611 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám