Hlavní obsah

VIDEO: Spoutaní prchající vězni se zamotali o sloup a byli dopadeni

Novinky, Novinky.cz, GMA News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WELLINGTON

Útěk dvou novozélandských vězňů skončil nezdarem. Muži se pokusili dostat na svobodu, když čekali na soudní jednání v Hastingském distriktu. Povedlo se jim uprchnout ostraze, jejich plány ale překazil sloup elektrického napětí na nedalekém parkovišti.

Článek

Jejich pokus o útěk skončil ve chvíli, kdy chtěl každý sloup oběhnout z jiné strany. Vězni totiž zřejmě zapomněli, že jsou navzájem spojeni pouty, která se zachytila za sloup a vězni tak ve vysoké rychlosti narazili jeden do druhého.

Ostraha věznice je zadržela ve chvíli, kdy se pokoušeli dostat se na nohy. Jejich zoufalý pokus o útěk navíc zaznamenala průmyslová kamera.

Dvacetiletý Regan Reti si měl ve vězení odpykat dvouletý trest za napadení. Jeho o rok starší spoluvězeň Tiranara White byl ve vazbě pro podezření z krádeže auta a porušení podmínky.

Reti, který se k činu, za který byl odsouzen, přiznal, dostal měsíc navíc. White, který svou vinu popírá, zůstává ve vazbě a podstoupí psychiatrické vyšetření.

Videozáznam média označují za jeden z nejhorších pokusů o útěk z vězení v dějinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám