Hlavní obsah

Princ Harry líbal svého homosexuálního kolegu z armády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ještě neutichl skandál s Harryho rasistickou provokací a už je tu další aférka. V pořadí třetí následník britského trůnu líbal a olizoval svého armádního kolegu, jehož táhne sexuální orientace právě k mužům. Princovo počínání vítají gay aktivisté i přesto, že v nahrávce používá slovíčko queer – teplouš.

Foto: Kirsty Wigglesworth, Reuters

Princ Harry čelí jednomu skandálu za druhým. Těžko říci, co polibku řekne jeho babička.

Článek

Na videonahrávce, která se dostala do rukou deníku News of the World, se vyjma kritizovaného rasistického chování a vyjadřování objevuje také záběr, na němž si Harry užívá noční veselí s přáteli a během něhož se „po francouzsku“ líbá s jedním z kolegů. „Miluji tě,“ říká princ dotyčnému před tím, než ho políbí na rty a olízne mu obličej.

„Tím, že bez problémů dal svému kamarádovi vojákovi veřejně pusu a olízl jeho obličej, jasně dává najevo, že je to liberální a osvícený heterosexuální muž. Kdyby více heterosexuálních mužů bylo v pohodě a vnímalo bez problémů přitažlivost stejného pohlaví jako Harry, svět by byl lepším místem pro život,“ míní Peter Tatchell, bojovník za práva gayů.

Queer je velmi oblíbené slovo

Tatchellovi nevadí ani to, že princ v nahrávce říká jinému vojákovi, jak se cítí po prvním cvičení „s gayem, teploušem za zadkem“. Harry ve větě užívá slovíčka queer. Tatchell míní, že slovo queer ale nemusí mít urážlivý význam, že závisí na kontextu a princ jím v tuto chvíli nechtěl nikoho urazit.

Navíc sami anglicky mluvící gayové slovíčko queer užívají stále častěji. Líbání mezi dvěma heterosexuálními muži byť příbuznými je v Británii velmi vzácné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám