Hlavní obsah

VIDEO: Nadšenci z Liberce sestrojili motorové pivní vozítko

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Fanoušci české pivní značky Gambrinus ukázali svou originalitu, když sestrojili jakousi pivní motokáru, která se prohání po cestách rychlostí i vyšší než 40 km/h. V severočeském Liberci tak vznikla pod rukama dvou příznivců tohoto zlatavého moku Tomáše Šarborta a Jana Klusta jedinečná záchranná pivní basa.

Článek

Nápad na sestrojení ojedinělého pivního vozítka vznikl jak jinak než právě při pití piva. Dva kamarádi seděli, pili zlatavý mok a viděli, jak někdo kousek od nich skládá basy.

A jak to tak při pití piva bývá, napadl je poměrně ztřeštěný nápad. Řekli si, že by bylo zajímavé, kdyby ty basy začaly jezdit. A jak ukázali, od myšlenky nemusí být k činu daleko.

Maximální rychlost motokáry Gambrinus je okolo 40 - 45 kilometrů za hodinu, pohon zajišťuje motor z tzv. mini bike motocyklu, a tak je o zábavu postaráno. Na silnicích sice toto vozítko působí trochu směšně, pivní nadšence však jistě potěší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám