Hlavní obsah

Američané se nechávají pohřbít se svými mobilními telefony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOLLYWOOD

Stále více Američanů si přeje mít u sebe po smrti svůj mobilní telefon. Uvádí se to v článku na serveru MSNBC.com. Podle neoficiálních statistik počet lidí, kteří se nechávají pohřbít se svým mobilním telefonem, skutečně narůstá.

Článek

"Zdá se, že každý člověk, který zemře mladší čtyřiceti let, si s sebou do hrobu bere mobilní telefon," uvádí Noelle Potvinová, poradkyně pohřebního ústavu Hollywood Forever v Kalifornii.

Evidence je neoficiální, ale trend je zřejmý, jak potvrzují zástupci pohřebních ústavů. Pracovník pohřebního ústavu Franka R. Permana v Pittsburghu říká, počet osob pohřbených s mobilem poroste s tím, jak klesají ceny telefonních přístrojů. V některých případech má nebožtík telefon připnutý u boku, kde je mobil funkční až do chvíle, než se vybije baterie.

Existuje tedy možnost po nějakou dobu na telefon i zavolat. Lidé mívají strach z toho, že budou pohřbeni zaživa. Mobilní telefon by jim umožnil v tomto případě přivolat pomoc.

Lidé si s sebou do hrobu berou různé předměty již od dávnověku. Svědčí o tom třeba poklady z egyptských pyramid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám