Hlavní obsah

VIDEO: Veverka Twiggy lyžuje na vodních lyžích

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Veverka Twiggy je hvězdou New Yorku, umí výborně lyžovat na vodních lyžích, zvládá ale i jízdu na řídítkách. Své umění předvádí v National Boat Show a její trenérka Lou Ann říká, že s trénováním veverek je to jako s muži - dejte jim dost lásky a citu a opakujte jim pořád totéž dokola.

Článek

Pokud máte pocit, že jste něco podobného zaslechli již před několika lety, není to vyloučené. Show totiž nyní dělá Twiggy IV, pokračovatelka dnes již slavného rodu veverek. Jeho historie sahá do roku 1978, kdy malou veverku odfoukl hurikán z jejího hnízda a ujali se jí Chuck a Lou Ann Bestovi. Veverka, kterou pojmenovali Twiggy, si na nové prostředí rychle zvykla a stala se domácím mazlíčkem.

Rodina často jezdila k vodě a Twiggy se během horkých dnů prý ráda ochladila ve vodě. Zábava přišla zanedlouho poté, co Chuck zakoupil své dceři Lalainii dálkově ovládaný model lodi. Přátelé si z něj dělali žerty, že si model koupil stejně pro sebe, jelikož si s ním hrál většinu času právě on. Chuck odpovídal vtipem, že se musí naučit model dobře ovládat, aby mohl učit svou veverku vodnímu lyžování.

Veverka zanedlouho ukázala výjimečné schopnosti, když se na lyžích doopravdy dokázala udržet, a tehdy se jí otevřely dveře celé Ameriky. Každá televize chtěla mít záběry nadané veverky, každý chtěl její majitele pozvat do své talk-show. Od těchto chvil uplynuly již bezmála tři desetiletí, Chuck zemřel, ale Lou Ann se rozhodla se show pokračovat i po jeho smrti. Nyní již na vodních lyžích jezdí Twiggy IV, hrdá pokračovatelka rodu "vodních veverek".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám