Hlavní obsah

Kontrolor zaspal, slovenské letadlo půl hodiny kroužilo nad Lesbem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATÉNY

Dvě letadla, z nichž jedno bylo slovenské, musela dnes dopoledne kroužit přes půl hodiny nad letištěm na ostrově Lesbos, protože letový kontrolor zaspal. Informovala o tom řecká Správa civilního letectví (Ypa). Ministerstvo dopravy nařídilo vyšetřování incidentu, který zpozdil pravidelný domácí let Olympic Airlines z Atén a charterové spojení ze Slovenska nad letištěm na Lesbu v Egejském moři.

Článek

Mluvčí letiště v Bratislavě podle agentury AP uvedla, že šlo o let Air Slovakia 2050. Podle řecké státní televize Net zaspal letový kontrolor. Svým nadřízeným sdělil, že se mu porouchal mobilní telefon, který používal jako budík.

Policie uvedla, že kontrolor bude na několik dní postaven mimo službu. Ředitel letiště na Lesbu požádal piloty, aby vyčkali, a zatelefonoval jinému kontrolorovi. Po půl hodině kroužení ve vzduchu mohla obě letadla bezpečně přistát, uvedla Ypa.

Evropská komise koncem září Řecko nabádala, aby lépe zajišťovalo bezpečnost svých letišť v souladu s evropskými normami, a pohrozila případným předvoláním před Evropský soudní dvůr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám