Hlavní obsah

Abramoviče nepustili do italské restaurace, měli plno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FORTE DEI MARMI

Miliardáři typu Romana Abramoviče nejsou zvyklí na to, že by je kdokoli na světě odmítl. A tak nedokázal naprosto pochopit, když mu majitel jedné restaurace v toskánském letovisku Forte Dei Marmi řekl, že pro něj nemá volný stůl. Šéf podniku odmítl zrušit rezervaci některému z „obyčejných“ smrtelníků. Rozzuřený ruský podnikatel okamžitě místo opustil.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Ruský miliardář Roman Abramovič

Článek

Šestatřicetiletý David Vaiani ale tvrdí, že elitářství odmítá a každý zákazník je pro něj stejně cenný. Abramovičova asistenta odmítl velmi slušně s tím, že má plno, ale že mohou zkusit jinou z místních restaurací. Jenže podle italských médií rozzuřený majitel anglického fotbalového klubu Chelsea nařídil kapitánovi své jachty, aby plnou parou zamířil na Sardinii.

Restauraci Bistrot v letovisku Forte Dei Marmi si ruští zbohatlíci velmi oblíbili. Zřejmě na doporučení některých svých přátel tam Abramovič vyrazil.

V restaurantu už Abramovič jedl

Postoje restauratéra se zastal také starosta letoviska Umberto Buratti. Deníku Corriere Della Sera řekl: „Tyto zprávy potěší lidi, kteří miluji Forte. My jim moc rádi dáme čísla dalších restaurací. Bistrot učinil velmi dobře, když tu nabídku odmítl, pravidla a zákony platí ve Forte nejen pro obyvatele, ale také pro turisty, i když jsou velmi bohatí.“

„Jednoduše jsem jeho asistentovi řekl, že mám plno a také mu sdělil, že to může zkusit zítra. Nemám nic osobního proti panu Abramovičovi, je to velmi milý, srdečný muž a už tady jedl. Problém je v tom, že jsme profesionální restaurací a když jsme plní, pak neexistuje žádný způsob, jak bychom mohli přijmout další rezervaci. Pokud bychom to udělali, riskovali bychom, že budou naše služby poškozeny, platí to pro každého,“ vysvětlil svůj postoj Vaiani.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám