Hlavní obsah

Pacient chtěl utéct lékařům

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Během pouhých deseti minut pomohli policisté v sobotu dopravit zpět do péče lékařů 53letého pacienta, který utekl z nemocnice nedaleko policejního ředitelství ve Zlíně a vystavil se tak ohrožení svého života.

Článek

Jeho zmizení přišla na dozorčí službu osobně oznámit zdravotní sestra. "Policista dozorčí služby hned vyšel před policejní služebnu a zahlédl, jak pacient v papučích a županu právě prochází kolem," popsal zlínský policejní mluvčí Ivo Mitáček. Když policista pacienta začal přemlouvat k návratu, muž o tom zpočátku nechtěl ani slyšet.

Po "použití policejní psychologie a několika vřelých slovech" se však podle Mitáčka nakonec nechal přesvědčit a v doprovodu zdravotní sestry byl eskortován zpět do nemocnice. Policisté vzhledem k jeho stavu a na upozornění sestry, že by se mu mohlo přitížit a potřebuje okamžitou péči, ani nečekali na sanitku a pacienta poslali policejním vozem. "I taková může být policejní práce," poznamenal k tomu Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám